• 1132 Bp, Victor Hugo utca 19.
  • 06-1-320-2127 | FAX: 06-1-236-0630
  • info@aranykulcs.hu

Az illetékteleneket kint, a meleget bent kell tartani

szirénaA bejárati ajtók több fontos szerepet is betöltenek a lakásban. Egyfelől a személyek és a vagyon védelmét biztosítják a behatolókkal szemben, másfelől a többi nyílászáróhoz hasonlóan az ingatlan hőenergiáját igyekeznek minél hatékonyabb módon szabályozni. Télen a felfűtött lakás kihűlését lassítják, nyáron pedig a klimatizált épület felmelegedésének igyekeznek az útjába állni.

Különösen a fűtési szezonban fontos, hogy a fűtőrendszer – mint amilyen lehet például az infrapanel - mellett a szigetelés is rendben legyen, különben nem lesz gazdaságos a fűtés. Itt nem csak a falak külső borítására kell gondolni, de sokszor a tetőn, vagy a nem megfelelő nyílászárók rései között szökik ki a meleg levegő. Ha az ablakok és a bejárati ajtók nincsenek szakszerűen felszerelve, akkor hőveszteség lép fel, ami drasztikusan meg tudja növelni a fűtési, vagy éppen hűtési költségeket.

A nyílászárók másik fontos funkciója a biztonság megteremtése. Sok esetben nem csak a bejáratok, de az ablakok is veszélyforrást jelentenek egy esetleges betörési kísérlet során, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségűt szereltetünk be. Az ajtók esetében a zárszerkezetek is kritikusak, hiszen a zárfeltörő technikák ma már rendkívül fejlettek.
Alapvető fontosságú tehát, hogy megfelelő védelmet biztosító zárszerkezettel ellátott ajtót szerezzünk be, mert ezzel lehet biztosítani, hogy az illetéktelenek bejutásának az esélye minimális legyen. A másolt kulcsokra is vigyázzunk, ne könnyítsük meg az idegenek dolgát azzal, hogy elhagyunk belőlük akár egyet is.

Kulcs a zárban

A budapesti Aranykulcs Kft. 1981 óta működik és foglalkozik mindennel, ami kulcs, zár és zárjavítás. Az ARANYKULCS tevékenységének központjában a KULCS áll. Tervezünk és készítünk főkulcsos zárrendszereket, foglalkozunk hagyományos,

 

tovább ››

Adatvédelem