• 1132 Bp, Victor Hugo utca 19.
  • 06-1-320-2127 | FAX: 06-1-236-0630
  • info@aranykulcs.hu

Miért jó a 3D nyomtatás?

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően ma már többféle nyomtatási mód is elérhető. Az, hogy milyen nyomtatót választunk, függ attól is, hogy milyen céllal szeretnénk alkalmazni a jövőben. Napjainkban nem csak a vállalkozások szereznek be valamilyen készüléket, ugyanis egyre többen vásárolnak otthonukba is.

Lézer vagy tintasugaras nyomtatót válasszunk?

Ez a kérdés sokaknál nagy dilemmát jelent, de jelenleg a multifunkciós tintasugaras berendezések képesek a háztartások igényeit kielégíteni. Az effajta készülékek lehetővé teszik a nyomtatást, szkennelést, fénymásolást és a színes nyomtatást. A gyártók úgy dobják piacra különféle típusú nyomtatóikat, hogy azokkal fényképeket is gond nélkül lehessen nyomtatni, vagy akár valamilyen utalványt, amelyet ajándékba szeretnénk adni. A tintasugaras nyomtatók hátránya, hogy lassabb a nyomtatási sebességük.

 3D kinyomtatva 3d-ben

A vállalkozások inkább a lézernyomtatókat preferálják leginkább, hiszen olcsóbb és gyorsabb nyomtatást biztosítanak, viszont a legtöbbjük nem képes a színes nyomatok elkészítésére. A lézernyomtatók toner kazetta segítségével működnek, amelyből utángyártottat is választhatunk, a csomagolásán általában fel van tüntetve, hogy hány egység oldalt bír kinyomtatni.

Napjainkban létezik 3D nyomtatás is…

3D-s nyomtatóval rengeteg mindent készítenek, többek között háztartási eszközöket, szerszámokat, orvosi segédeszközöket, de még emberi testrészek modelljeit is, igazából könnyebb lenne felsorolni azt, hogy mit nem. 3D nyomtatási eljárással fémkulcsok is előállíthatóak, ez pedig megoldást jelent az elveszett kulcsok pótlására. 3D nyomtatója bárkinek lehet, ám a használatához elengedhetetlen némi számítástechnikai ismeretek elsajátítása. A modellezéshez rengeteg szoftver a felhasználók rendelkezésére áll, többek között ingyenes verziók is. A modellezést elkerülhetjük az internetről letölthető ingyenes sablonokkal is.

Kulcs a zárban

A budapesti Aranykulcs Kft. 1981 óta működik és foglalkozik mindennel, ami kulcs, zár és zárjavítás. Az ARANYKULCS tevékenységének központjában a KULCS áll. Tervezünk és készítünk főkulcsos zárrendszereket, foglalkozunk hagyományos,

 

tovább ››

Adatvédelem