• 1132 Bp, Victor Hugo utca 19.
  • 06-1-320-2127 | FAX: 06-1-236-0630
  • info@aranykulcs.hu

Miért célszerű gyerekzárat alkalmaznia a kisgyermekes családoknak?

A kisgyermekkel rendelkező családoknak biztonságossá kell tenniük otthonukat, hiszen a kicsik még figyelmetlenek, így elég egy rossz mozdulat és máris megtörténik a baj. Egy lakás tehát számos veszélyt tartogathat, ezért a szülőknek körültekintőnek kell lenniük és minden eshetőségre jó, ha felkészülnek. A kisgyermekek nagyon találékonyak, sokszor még olyan berendezések vagy eszközök is gondot okozhatnak, amelyekre nem is gondolnánk.

bizonsági tábla zuhanó cuccokkal

A helyiségek közül a konyha az, ami a legtöbb veszélyt jelentheti. Úgy kerülhetjük el a bajt, ha minden edényt és evőeszközt magasan lévő szekrénybe teszünk, amelyet a kicsi semmiképp sem érhet el. Amennyiben ezt nem tudjuk megoldani, okvetlen szerezzünk be gyerekzárat. A konyhai készülékek vezetékeiről se feledkezzünk meg, igyekezzünk mindig feltekert állapotukban hagyni.

A konyhában a padló gyakran válhat csúszóssá, éppen ezért, ha kiöntünk valamit, azonnal töröljük fel. A tűzhely gombjaira is érdemes gyerekzárat rakni, főzéskor pedig lehetőleg a hátsó lapokra tegyük az edényeket, amelyeknek a fogóit is fordítsuk befelé. A legjobb, ha arra törekszünk, hogy a főzések alkalmával a gyermek inkább másik szobában tartózkodjon és ne a konyhában. Lefoglalhatjuk például azzal, ha kapcsolunk neki egy mesét, amit akár egy kényelmes babzsákfotel ölelésében is megnézhet.

A fürdőszobában se hagyjuk egyedül a kicsit, még akkor sem, ha nincsenek szem előtt a kozmetikumok. Amennyiben van lépcső, de még nem közlekedik rajta stabilan, az aljára és a tetejére is helyezzünk gyerekzárral ellátott biztonsági kapukat.

Célszerű tehát az ajtókra, szekrényekre és fiókokra gyerekzárat felszerelnünk, ezzel is elkerülve a sérüléseket, például az ujját sem fogja odacsípni, miközben felfedezi a lakást.

Kulcs a zárban

A budapesti Aranykulcs Kft. 1981 óta működik és foglalkozik mindennel, ami kulcs, zár és zárjavítás. Az ARANYKULCS tevékenységének központjában a KULCS áll. Tervezünk és készítünk főkulcsos zárrendszereket, foglalkozunk hagyományos,

 

tovább ››

Adatvédelem