• 1132 Bp, Victor Hugo utca 19.
  • 06-1-320-2127 | FAX: 06-1-236-0630
  • info@aranykulcs.hu

A lemezektől a kulcsokig

A kulcsok előállítása gyártónként különböző lehet, azonban általánosságban igaz az, hogy a kulcsok az életüket egy fémötvözetből (legtöbbször réz, acél és nikkel) készült lemezként kezdik, melyből egy lemezmegmunkáló gép elképesztő sebességgel először egy már a kulcs alakját magára öltő lemezdarabot vág ki, azonban ez a lemez még nem rendelkezik a jellegzetes hosszanti irányú vályatokkal, hanem valóban csak egy lemezdarabot kell elképzelni.
A lemezmegmunkálással erre szakosodott cégek foglalkoznak, akik modern gépparkokat üzemeltetnek, számos esetben sokkal komplexebb feladatokat is el tudnak látni, mint a kulcsok alapjául szolgáló lemezdarab kivágása, cikkünkben erre nem térünk ki, a lemezmegmunkálásról itt tájékozódhat bővebben.

nyerskulcsok, lemezek
A kulcsokat mindig a megfelelő cilinder működésének megfelelő alakúra kell készíteni, ezért ez gyártónként és zártípusonként is eltérő lehet. A lemezdarabokba a zárszerkezetnek megfelelő alakú medreket kell marni, melyet erre a célra speciálisan tervezett marógépek, CNC gépek végeznek.
Ugyanilyen marókkal végzik a kialakítását a kulcs alakjának, nagy pontossággal és gyorsan készíthetőek a legkülönbözőbb kulcsprofilok, ezért a tömeggyártásra kiválóan alkalmasak.
Nem maradhat el természetesen a gyártó emblémájában a kulcsra helyezése, valamint sok esetben a "DO NOT DUPLICATE" felirat is rákerül a nyerskulcsra. Ezen műveletek elvégzése után a nyerskulcsok már készen állnak a kulcsmásolásra. Zárszaküzletünkben ügyelünk rá, hogy jó minőségű, megbízható kulcsokat forgalmazzunk, és a másoláshoz is ugyanilyen nyerskulcsokat használjunk fel.

Kulcs a zárban

A budapesti Aranykulcs Kft. 1981 óta működik és foglalkozik mindennel, ami kulcs, zár és zárjavítás. Az ARANYKULCS tevékenységének központjában a KULCS áll. Tervezünk és készítünk főkulcsos zárrendszereket, foglalkozunk hagyományos,

 

tovább ››

Adatvédelem